Καυσόξυλα

Σύμφωνα με την ισχύουσα αγορανομική διάταξη τα καυσόξυλα πωλούνται σε χωρικό κυβικό μέτρο ή στοιβαχτό κυβικό μέτρο.

Οξιά

Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών ξύλων. Ανάβει εύκολα. Εκείνα δηλαδή που έχουν μικρή πυκνότητα, ανάβουν εύκολα και γρήγορα, δίνοντας δυνατή φλόγα, η οποία όμως δε διαρκεί αρκετά
Είναι ιδανικό ξύλο για τζάκι καθώς δίνει μεγάλη φλόγα χωρίς να προκαλεί προβλήματα καπνού που δημιουργούνται από τα κωνοφόρα δέντρα όπως π.χ. το πεύκο.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ : Τζάκια,ξυλολέβητες και προσανάμματα
ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : 4.700 kcal/kg

Δρυς

Το ξύλο της δρυός είναι από τα αγαπημένα των καταναλωτών, κυρίως για την ωραία φλόγα που δίνει και τη διάρκεια καύσης. Ανήκει στα πλατύφυλλα δέντρα και έχει μεγάλο βάρος. Είναι πυκνό, καίγεται με ήρεμη και μακριά φλόγα και αποτελεί ιδανική επιλογή για καυσόξυλο.
Ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Έχει μεγάλη θερμιδική απόδοση. Δεν ανήκει στα «ευκολόκαυτα» ξύλα, έχει όμως μεγάλη διάρκεια καύσης και γι αυτό προτιμάται για συνεχή χρήση.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ : Τζάκια και ξυλολέβητες
ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : 4.700 kcal/kg

Πέυκο

Τα καυσόξυλα από πεύκο είναι επίσης πολύ διαδεδομένα στην Ελληνική αγορά καθώς το πεύκο είναι δέντρο αυτοφυές και συναντάται άφθονα στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας (κυρίως κοντά στη θάλασσα). Το ξύλο του πεύκου είναι ξερό, μυρίζει ωραία και αναφλέγεται πολύ εύκολα γιατί περιέχει το ρετσίνι που είναι εύφλεκτη ουσία.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ : Τζάκια και προσανάμματα
ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : 4.800 kcal/kg

Ελιά

Μία πολύ καλή επιλογή ξύλων για τζάκι είναι τα ξύλα της ελιάς. Καίγονται αργά, μυρίζουν ευχάριστα, δίνουν μία δυνατή, γαλάζια φλόγα και κάνουν πολύ ωραία θράκα. Τα καυσόξυλα και τα κάρβουνα από ξύλα ελιάς χρησιμοποιούνται πολύ στην Ελλάδα, αφού άλλωστε η ελιά είναι το κατεξοχήν δέντρο της Ελληνικής γης.
Ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων. Έχει μεγάλη διάρκεια καύσης και προτιμάται για συνεχή χρήση. Η καύση του λαδιού που περιέχεται στο ξύλο της ελιάς δημιουργεί μεγάλη φλόγα. Αρνητικό αυτής της καύσης είναι ο καπνός που προκαλεί προβλήματα στην καμινάδα.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ : Τζάκια και ξυλολέβητες
ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ : 4.100 kcal/kg

Συσκευασίες

ξύλα συσκευασμένα σε παλέτες 1m³ - 2m³ και BigBag

Παλέτες 1m³

Παλέτες 2m³

BigBag 85cm x 85cm x 85cm